9 Eylül 2011 Cuma

Foursquare Nasıl Kullanılır.


Etrafınızdaki tüm olan bitenlerin farkında olmak istemez miydiniz? Foursquare ile dünyanızı genişleterek hemen yanı başınızdaki mutlulukları yakalayabilirsiniz. İhtiyacınız olanlar; Foursquare uygulaması, mobil cihaz ve biraz da araştırma tutkusu!
Arkadaşlarınızı bulun
Öncelikle arkadaşlarınıza ulaşabilmek için, mobil cihazınıza uygun Foursquare uygulamasını indirin ve cihazınıza yükleyin. Daha sonra adres defteriniz, Facebook ve Twitter hesaplarınız aracılığıyla arkadaşlarınıza ulaşın ve nerelerde takıldıklarını keşfedin. Size ne kadar yakın olduklarına ve en son nerelerde bulunduklarına gözatın.
Eğer A.B.D.’de yaşıyorsanız ve cep telefonunuzun internet erişimi yoksa, Foursquare’i kısa mesajla da kullanabilirsiniz.
Check-in yapın
Cihazınızın GPS özelliği sayesinde, Foursquare’de otomatik olarak listelenen binlerce mekandan birini işaretleyerek, arkadaşlarınızla nerede olduğunuzu paylaşabilirsiniz. Mekanlardaki deneyimlerinizi paylaşarak önerilerde bulunabilirsiniz. Ayrıca detaylara özen gösterin, Foursquare’in en iyi özelliklerinden biri önerilen bilgilerdir. Gittiğiniz mekanlarda fotoğraf çekip yükleyebilir ve sizden sonra gelecek kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
Eğer bulunduğunuz mekan listede yoksa Foursquare’e ekleyebilirsiniz.
Önerilere gözatın
Arkadaşlarınızın ve sayısı binleri aşkın Foursquare kullanıcılarının önerilerine gözatabilirsiniz. Bulunduğunuz konuma ait görüşleri ve tavsiyeleri bularak, bunları yapılacak listenize ekleyebilir ya da bunlardan uzak durabilirsiniz.
Dışarı çıkın
Foursquare’i daha fazla kullanmak için daha fazla dışarı çıkmalısınız. Böylece konum ve çeşitli zamanlardaki işaretlediğiniz yerlere özel rozetler ve puanlar kazanabilirsiniz. Daha sonra rozet koleksiyonunuzu ve istatistiklerinizi foursquare.com’dan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Gücünüze güç katın
Mekanlara diğer kullanıcılardan daha fazla giriş yaparak, o mağazanın sorumlusu olabilirsiniz. Böylece vefalı bir müşteri örneği sergileyerek anlaşmalı firmalardan sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz. Mağaza/Bölge sorumlusu olmasanız bile Foursquare’in anlaşmalı kurumlarla yaptığı, kullanıcılarına özel tekliflere gözatın.
Her yerde kullanın
Foursquare’i her yerde kullanın. Müzelerde, havaalanlarında, toplu taşıma araçlarında, konserlerde… Kim bilir hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir şeyle karşılaşabilirsiniz.





Tanıtım Filmi 




Foursquare nedir?

Hiç yorum yok: