25 Eylül 2011 Pazar

Twitter' da Takip Ettiğiniz Kullanıcılar Sizi Takip Ediyor mu ?

Twitter' da takip etmenize rağmen sizi takip etmeyen kullanıcıları öğrenmek istiyorsanız "Friend or Follow" servisinden yararlanabilirsiniz.




     Şunu peşin olarak belirtelim ki Twitter, kullanıcıların birbirini karşılıklı olarak takip etmesini gerektiren bir platform değil. Başka bir deyişle, yazdıklarını beğendiğiniz bir kullanıcıyı takip ediyorsanız yalnızca onun paylaştıklarıyla ilgilenin. Siz bir kullanıcının Tweet'lerinden hoşlanıyor ve faydalanıyorsanız o da sizinkileri beğenmek ve sizi takip etmek zorunda değildir. Aynı durum sizi için de geçerli. Sizi takip eden kullanıcıları nezaketen takip edebilirsiniz ancak böyle bir zorunluluğunuz kesinlikle yok. Yine de birçok kullanıcı takip ettiği herkesin kendisini  takip etmesini bekliyor. Siz de "karşılıklı takip" gerekliliğine inananlardansanız ve listenizde  olup sizi takip etmeyenleri tespit etmek isterseniz bu konudaki en güvenilir servisi kullanabilirsiniz.


01-) Takipçi listenizi analiz etmek için Twitter kullanıcı adınızın yanında şifrenizi de isteyen hiçbir servisi ciddiye almayın çünkü yalnızca kullanıcı adınızı yazarak takipçilerinizden hangilerinin sizi takip ettiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için http://www.friendorfollow.com adresine gitmeniz yeterli.


02-) "Friend or Follow" servisinin ana sayfasındaki kutucuğa Twitter kullanıcı adınızı yazın ve "Submit" butonuna basın. Sayfada da belirtildiği gibi eğer takip ettiğiniz ve sizi takip eden kullanıcıların listesi biraz kabarıksa işlemi çok çabuk sonuçlanmayacaktır.



03-) Analiz bittiğinde sizin takip ettiğiniz ancak sizi takip etmeyen kullanıcıların Twitter profil resimleriyle birlikte listesini göreceksiniz. İstediğiniz kullanıcının profiline geçerek takip etmekten vazgeçerbilir ya da takibi iptal edip yeniden takip ederek onu takip ettiğinizi hatırlatabilirsiniz.


04-) Friend or Follow servisinin sunduğu bir diğer özellik ise sizi takip etmeyen kullanıcılara sitem içerikli bir Tweet gönderebilme fonksiyonu. "I'm following these (xxx) people, but they're not following me back" mesajının sonundaki "tweet this" bağlantısıyla bu listeyi Twitter hesabınıza taşıyabilirsiniz.


Not : Yukarıdaki bilgileri PCWORLD.COM.TR dergisinden aktarılmıştır.






Hiç yorum yok: