9 Eylül 2011 Cuma

Foursquare Nasıl Kullanılır.


Etrafınızdaki tüm olan bitenlerin farkında olmak istemez miydiniz? Foursquare ile dünyanızı genişleterek hemen yanı başınızdaki mutlulukları yakalayabilirsiniz. İhtiyacınız olanlar; Foursquare uygulaması, mobil cihaz ve biraz da araştırma tutkusu!
Arkadaşlarınızı bulun
Öncelikle arkadaşlarınıza ulaşabilmek için, mobil cihazınıza uygun Foursquare uygulamasını indirin ve cihazınıza yükleyin. Daha sonra adres defteriniz, Facebook ve Twitter hesaplarınız aracılığıyla arkadaşlarınıza ulaşın ve nerelerde takıldıklarını keşfedin. Size ne kadar yakın olduklarına ve en son nerelerde bulunduklarına gözatın.
Eğer A.B.D.’de yaşıyorsanız ve cep telefonunuzun internet erişimi yoksa, Foursquare’i kısa mesajla da kullanabilirsiniz.
Check-in yapın
Cihazınızın GPS özelliği sayesinde, Foursquare’de otomatik olarak listelenen binlerce mekandan birini işaretleyerek, arkadaşlarınızla nerede olduğunuzu paylaşabilirsiniz. Mekanlardaki deneyimlerinizi paylaşarak önerilerde bulunabilirsiniz. Ayrıca detaylara özen gösterin, Foursquare’in en iyi özelliklerinden biri önerilen bilgilerdir. Gittiğiniz mekanlarda fotoğraf çekip yükleyebilir ve sizden sonra gelecek kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
Eğer bulunduğunuz mekan listede yoksa Foursquare’e ekleyebilirsiniz.
Önerilere gözatın
Arkadaşlarınızın ve sayısı binleri aşkın Foursquare kullanıcılarının önerilerine gözatabilirsiniz. Bulunduğunuz konuma ait görüşleri ve tavsiyeleri bularak, bunları yapılacak listenize ekleyebilir ya da bunlardan uzak durabilirsiniz.
Dışarı çıkın
Foursquare’i daha fazla kullanmak için daha fazla dışarı çıkmalısınız. Böylece konum ve çeşitli zamanlardaki işaretlediğiniz yerlere özel rozetler ve puanlar kazanabilirsiniz. Daha sonra rozet koleksiyonunuzu ve istatistiklerinizi foursquare.com’dan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Gücünüze güç katın
Mekanlara diğer kullanıcılardan daha fazla giriş yaparak, o mağazanın sorumlusu olabilirsiniz. Böylece vefalı bir müşteri örneği sergileyerek anlaşmalı firmalardan sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz. Mağaza/Bölge sorumlusu olmasanız bile Foursquare’in anlaşmalı kurumlarla yaptığı, kullanıcılarına özel tekliflere gözatın.
Her yerde kullanın
Foursquare’i her yerde kullanın. Müzelerde, havaalanlarında, toplu taşıma araçlarında, konserlerde… Kim bilir hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir şeyle karşılaşabilirsiniz.





Tanıtım Filmi 




Foursquare nedir?

Foursquare Nedir ?


Foursquare, lokasyon bazlı çalışan bir sosyal ağ web sitesi, taşınabilir cihazlar için yazılım ve aynı zamanda bir oyundur. Kullanıcılar mobil site üzerinden, kısa mesajla -şu an için sadece ABD’de geçerli- ya da cep telefonları üzerine kurdukları Foursquare yazılımıyla bulundukları mekanları işaretliyebiliyor. Böylece kullanıcılar çeşitli puanlar ve rozetler kazanabiliyor.
Servis 2009 yılında Dennis Crowley ve Naveen Selvadurai tarafından kuruldu. Dennis Crowley’ın önceki benzer bir proje olan Dodgeball’ı 2005 yılında Google’a sattı. Fakat Google 2009 yılında bu servisini kapattı. Foursquare’in kullanıcı sayısı, Haziran 2010 itibariyle 1.3 milyona yaklaşmış ve Yahoo! Inc. tarafından 125 milyon dolara satın alınmak istenmiştir. Haziran 2010 ayında ise şirket 20 milyon dolar kâr ederek, Silikon Vadisi‘nin en gözde servisleri arasında yer almaktadır.

Foursquare Ekibi ile Röportaj

Mobiledivide‘ın Dennis ve Naveen’la yapmış olduğu bir röportaj.

8 Eylül 2011 Perşembe

İnternette süper hız dönemi


Dünyada bilinen en ince madde olan grafenin eskisine oranla daha çok ışığı emmesini ve elektriğe dönüştürmesini sağlayacak yeni bir yol bulan İngiliz bilim adamları, internet ve diğer optik iletişimlerde süper hıza ulaşmanın yolunu açtı.


İHLAS SON DAKİKA - Aralarında Nobel ödüllü bilim adamları Andre Geim ile Kostya Novoselov'un da bulunduğu ekibin, Nature Communication dergisinde yayımladıkları çalışma, grafen maddesi ile metalik nano yapıları birleştirmek suretiyle grafenin emebileceği ışık miktarını 20 kat artırarak elektrik enerjisine çevirmenin mümkün olduğunu gösterdi.

Sadece bir atom kalınlığında olmasına karşın çelikten 100 kat daha sert bir çeşit karbon olan grafen hakkında daha önce yapılan araştırmalar, bu madde üstüne yerleştirilmiş iki birbirine yakın metalik kabloya ışık yansıtmak suretiyle elde edilen güneş pili ile elektrik elde etmenin mümkün olduğunu göstermişti.

Araştırmacılar, grafenin yapısındaki elektronların hareketliliği ile hızının yüksek olması sayesinde bu şekilde üretilen grafenli araçların hızının, internet kablolarında kullanılan iletişim hızından onlarca ve potansiyel olarak yüzlerce kat yüksek olabileceğini ortaya koymuşlardı.

Grafenin ışığı sadece yüzde 3 gibi çok düşük oranda emmesinin ve geri kalan ışığın ise elektrik enerjisi üretimine katkısının bulunmamasının, bu maddeden üretilen araçların verimini düşürdüğünü belirten araştırmacılar, bu sorunu, grafenden üretilen araçların gündelik hayatta kullanımının önündeki en büyük engel olarak gösteriyordu.

Ancak Novoselov'un başkanlığındaki ekip, İngiltere'deki Manchester ile Cambridge üniversitelerinin işbirliğiyle yaptıkları çalışmayla plazmonik nano yapılar adı verilen, büyüklükleri ancak molekül ile mikroskobik yapılar arasında kalan, çok küçük metalik yapıları grafenin üstüne özel olarak ayarlanmış bir şekilde yerleştirerek bu sorunu aşmanın yolunu buldu.

Plazmonik güçlendirme sayesinde grafenin alabileceği ışık miktarını, hızından hiçbir şey kaybetmeksizin 20 kat artırdıklarını belirten araştırmacılar, elde edilen verimin gelecekte daha da iyileştirilebileceğine dikkati çekti.

Geim ile birlikte grafen üzerine yaptıkları çalışmayla 2010 Nobel fizik ödülüne layık görülen Rusya doğumlu bilim adamı Novoselov yaptığı açıklamada, ''Dünyada önde gelen pek çok elektronik şirketi yeni nesil araçlarında grafenden yararlanmak istiyor. Yaptığımız çalışma grafenin şansını kesinlikle daha da artırdı'' diye konuştu.

Araştırmaya katılan bilim adamlarından, son derece küçük kablolar üzerinde çok büyük hızda bilgi aktarımı metodu olarak tanımlanan plazmonik uzmanı Alexander Grigorenko, ''Plazmonik nano yapıların grafenden yararlanılarak yapılan araçların verimini iyileştirmesini bekliyorduk, ancak verimdeki iyileşmelerin böylesi yüksek bir oranda olması bizim için hoş bir sürpriz oldu'' dedi.

Araştırmaya katılan bilim adamları arasında bulunan Cambridge Üniveristesi mühendislik bölümünden Andrea Ferrari de bulgularının, ışığın oluşturulması, kontrolü ve belirlenmesi yönündeki çalışmaları kapsayan fotonik bilimi ve ışığı yönlendiren ve kontrol eden elektronik araçların geliştirilmesi açısından grafen maddesinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini söyledi. Ferrari, grafenin kendine has optik ve elektronik özellikleriyle plazmonik nano yapılarla birleştirilmesinden büyük oranda yararlanmanın mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Halklarına Twitter'dan sesleniyorlar

Öyle ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afrika ziyareti sırasında çektiği fotoğrafları bu ağ üzerinden aktarırken, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez hasta yatağındayken bile Twitter'a girmeyi ihmal etmemişti.

Beşinci yılında 500 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan sosyal medyanın popüler mecralarından Twitter, dünyanın gündemini belirliyor. Medya ve insanlar üzerinde bu denli etkiye sahip olan bu mecraya dünya liderleri de kayıtsız kalmıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İngiltere Başbakanı David Cameron, Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aguino ve Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousef, bu isimlerden bazıları. Attığı Twitter mesajlarıyla gündem oluşturan liderlerin çoğu, halkla ilişkiler platformu olarak gördükleri Twitter'ı tanıtım ve propaganda amaçlı da kullanmayı ihmal etmiyor.

Seçim döneminde yapmış olduğu başarılı sosyal medya kampanyası ile hafızalara kazınan Obama, 2 bine yakın tweet ve 10 milyona yakın takipçisi ile Twitter'ın en popüler lideri konumunda. Obama, dünyada Twitter hesabı açan ilk liderlerden fakat yakın zamana kadar 'tweet'lerini kendi yazmıyordu. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı bu alışkanlığını bozup ilk 'tweet'ini de attı. Başkan'ın profil resmi ise dikkatleri çekiyor. Çünkü Barack Obama, Twitter'dan dünyayı selamlarken 2012 seçimleri için hazırlattığı afişini profil resmi olarak kullanıyor.

Twitter'ı etkili kullanan bir diğer isim ise 600 bin takipçiye sahip Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Kendisine yönelik soruları Twitter hesabı üzerinden yanıtlayan Gül, bir gazetenin haberinde yer alan "Cumhurbaşkanı 110 bin Euro'luk saat satın aldı" haberini, attığı tweet ile yalanlamıştı. Cumhurbaşkanı'nın Twitter'da yaşadığı ilginç bir diğer hadise ise eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Zoraki Kral (The King's Speech) filmini evde izlediklerini bu ağ üzerinden duyurmasıydı. Türkiye'de henüz gösterime girmeyen, ABD'de DVD'si çıkmamış filmi izlediğini duyurması, Twitter ortamında, "Cumhurbaşkanı, filmin korsanını izlemiş" tartışmalarına neden oldu. Tartışmalar sonrası Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü, Gül'ün filmi özel kopya ile izlediğini açıkladı.

Küba'da kanser tedavisi gören Venezuela'nın Devlet Başkanı Hugo Chavez, hasta yatağından aktif bir şekilde Twitter'ı kullanıyor. Chavez, attığı onlarca tweet ile kabine üyelerine sesleniyor, yeni mali düzenlemeleri ve yeni bir atık toplama projesine onay verdiğini yazıyor ve ayrıca Venezuela'nın Copa America'daki durumuna değiniyor. 1,8 milyon takipçisi olan Chavez'in, Twitter sayfasıyla gündemde kalmayı planladığı söyleniyor.

Ukrayna'da 2004'te yapılan Turuncu Devrim'de "Demir Leydi" diye tanınan, ancak iktidar mücadelesi sırasında saf dışı edildikten sonra yargılanmaya başlayan eski başbakan Yuliya Timoşenko, attığı bir tweet yüzünden tutuklandı."Demir Leydi", kendi talebi üzerine kameralardan uzakta kelepçelenip hapse götürülmüştü.

5 Eylül 2011 Pazartesi

Pek kıymetli Fatih Arvas Abimin Arkasından...

        Ve bugün zor da olsa defin işini gerçekleştirdik. O pek kıymetli, insanların sevidiği, hep güler yüzlü olan Fatih abisi. Bir babanın ciğeri nasıl yanarmış bu gün bir kez daha gördüm. Şimdi ayda 2 kez beraber gittiğimiz börekçiye ben bir daha gidermiyim bilmiyorum. Ama seninle geçirdiğimiz güzel günler unutmayacağım kesin. Durumlarımızı düzeltim seninle beraber VAN a gideceğimiz günü hayel ederdim. Beraber doğduğun yerleri gezecektik. Olmadı... Allahu Teâla Rahmet Eylesin İnşallah. Amin... Şimdi üzerimde Rahmetlinin Sağlığında hediye etmiş olduğu gömleği, Dizlerimde seccadesi, başımda takkesi, elimde tesbihi. Fatih abimden kalan lar. İnsan yakın oldukça halen inanası gelmiyor. Ama ölüm hak. "Adem oğlu bir fener, Elbet bir gün söner". Fatih abimiz Evladı Resuldür.