15 Aralık 2011 Perşembe

2011 Yılında Google'da neler aradık?


Google, 2011 yılında en çok aranan kelimeleri açıkladı. Birçok kategoride tüm yıl boyunca en çok nelerin arandığını merak ediyorsanız sizi haberimize alalım.


İHLAS SON DAKİKA - Google tarafından her yıl, yıl içinde aramalarda yükselen trendlerin açıklandığı Zeitgeist, bu yıl da 2011 yılının en önemli olayları ve en son trendlerini gözler önüne serdi. Google’ın farklı kategorilerde belirlediği yükselen arama trendleri listesinde bu yıl yerli diziler ön plana çıkıyor. En hızlı yükselen aramalar listesinde geçen yıldan bu yana en çok konuşulan yapımlar arasında yer alan ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi ilk sıraya oturdu. Listenin ikinci sırasında e-devlet uygulaması yer alırken, üçüncü sıraya ise yine bir başka Türk dizisi olan ‘Adını Feriha Koydum’ yerleşti.

En Hızlı Yükselen Aramalar

1. Muhteşem Yüzyıl
2. e-Devlet
3. Adını Feriha Koydum
4. Trendyol
5. Aşk Tesadüfleri Sever
6. Acunn
7. Wolfteam
8. İncir Reçeli
9. Defne Joy Foster
10. Aref

Google Zeitgeist’in aramalarda en hızlı yükselen kişi kategorisinde ani ölümüyle büyük üzüntü yaşatan Defne Joy Foster ilk sırada yer aldı. Katıldığı yetenek yarışmasında ünlenen illüzyonist Aref ikinciliğe yerleşirken, trafik kazasında hayatını kaybederek hayranlarını üzen Türk Halk Müziği Sanatçısı Kıvırcık Ali listenin üçüncü sırasında yer aldı.

En Hızlı Yükselen Kişiler

1. Defne Joy Foster
2. Aref
3. Kıvırcık Ali
4. Ebru Gündeş
5. Selena Gomez
6. Mustafa Ceceli
7. İbrahim Tatlıses
8. Ayşe Özyılmazel
9. Sıla
10. Cem Yılmaz


Hiç yorum yok: