24 Ağustos 2011 Çarşamba

Twitter'da artık galeri de var


Twitter’da paylaştığınız fotoğraflarınız artık kişisel galerinizde toplanıyor ve profil sayfanızda gösteriliyor.

Resmi Twitter hesabı tarafından bir tweet ile açıklanan ve ayrıntıları paylaşılan yeni özellik sayesinde Twitter, yFrog, Twitpic ya da Instagram üzerinde paylaştığınız fotoğraflarınız artık galerinizden görülebiliyor.

Yeni Medya Düzeni'nin haberine göre, paylaşılan videoları kapsamayan galeriler, Ocak 2010’dan sonra tweet attığınız en son 100 fotoğrafı kronolojik olarak listeliyor.

Profil sayfasında son fotoğraflar yer alıyor ve orada “tümünü göster”e tıkladığınızda ise tüm resimlerinize ait küçük görsellere ulaşabiliyorsunuz.

Yeni eklenen bu özellik hakkında Twitter’a sorulan sorular “Twitter Destek” sayfasında cevaplanıyor ve Twitter dikkat edilmesi gereken noktalar kısaca şöyle açıklanıyor:

- Fotoğraflarının Twitter galerilerinde gösterilmesini istemeyen kullanıcıların, fotoğrafın paylaşıldığı tweet’i silmeleri yeterli oluyor.

- Retweet yapılan fotoğraflar galeride gösterilmiyor fakat başkasına ait fotoğraf paylaşıldığında galeride listeleniyor.

- Gösterilmeyen ya da siyah gözüken fotoğraflar, fotoğraf paylaşmak için kullanılan sitelerdeki sorunlardan kaynaklanıyor.

www.ihlassondakika.com

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Bu 3 şifreyi mutlaka değiştirin!

Parolalar her ne kadar sıkıcı olsa da güvenliğimiz için gerekli öğelerin başında geliyor.

Bir çoğumuz, yeteri kadar karışık parolalar kullanmaktan kaçınıyoruz ve birçok hesabımız için aynı parolayı kullanıyoruz. Ancak bu tür bir davranış, verilerimizi ve bilgisayarımızı zararlılara ve kötü niyetli kişilere karşı savunmasız hale getirebilir.

1. Windows yönetici parolası

Windows yönetici hesabı, aslında varsayılan bir parola ile gelmiyor. Ancak Windows kurulumunda kullanıcıdan Administrator hesabı için bir parola ayarlaması isteniyor ve bu alanı boş bırakmaya izin veirliyor.

Windows'un önceden yüklenmiş olduğu bir PC aldıysanız ve bir kurulum sürecinden geçmediyseniz, yöneticisi hesabınıza erişmek için hiçbir parola gerekmiyor dahi olabilir.

Yöneticisi hesabınızın parolasına sahip olan herhangi biri, temel bir bilgisayar bilgisi ile bilgisayarınızda tam bir denetim sağlayabilir. Bu, bilgisayarınıza fiziksel erişimi olan kullanıcılarla da kısıtlı değildir.

Windows 7'de Administrator hesabı gizli olduğundan, yönetici haklarıyla çalıştırdığınız bir komut satırında aşağıdaki komutu yazarak, onu görünür hale getirmelisiniz.

net user administrator /active:yes

Şimdi Denetim Masası'ndan Kullanıcı Hesaplarına ulaşarak Administrator hesabının parolasını değiştirin.

Administrator hesabını tekrar gizlemek için şu komutu yönetici izinlerine sahip bir komut satırında çalıştırın:

net user administrator /active:no

2. Router'ınızın şifresi

Router'larınız varsayılan bir oturum açma bilgisi ile gelmekte ve üreticiye göre bu bilgileri bulmak oldukça kolay olabilmektedir. Bu nedenle daha önce yapmadıysanız, router'ınıza hemen oturum açıp parolanızını değiştirmelisiniz.

Ağınıza erişim sağlayan herhangi birisi, router parolanızı biliyorsa router kurulumunuza erişebilir. Buradan WiFi parolanızı değiştirerek internet bağlantınızı kullanmaya başlayabilir.

3. "Hepsi bir arada parolanız"

Parolalar konusunda yapabileceğiniz en tehlikeli şey, her hesabınız için aynı parolayı kullanmanızdır. Parolanızın kırlılması veya tahmin edilmesi kolaysa, durum daha da kötüdür.

İlk olarak önemli kişisel bilgilerinizi içeren tüm hesaplarınız için farklı parolalar kullandığınızdan emin olun. İkincisi ise tahmin edilmesi ve kırılması zor parolalar kullanın.