29 Eylül 2011 Perşembe

Anahtar yerine cep telefonu


Cep telefonu anahtar, hem kapıyı açıyor hem sürücü araca girdikten sonra motoru da çalıştırıyor.

Otomotiv yan sanayi tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental, Üst Yönetici (CEO) Elmar Degenhart, otomotiv sektörüyle telekomünikasyon çözümlerinin arasındaki bağlantıya verilebilecek en iyi örneğin otomobil anahtarının şifreli bir veri paketi halinde cep telefonuna yüklenebilmesi olduğunu belirterek, bu cep telefonu anahtarın araca erişim sağlamakla kalmayarak, sürücü araca girdikten sonra motoru da çalıştırabildiğini belirtti.
Continental Üst Yöneticisi (CEO) Elmar Degenhart, ''Aktif güvenlik sistemlerine yeni modüller ekliyoruz. Örneğin stereo kamera aracılığıyla kazaların önlenmesine veya en azından sonuçlarının hafifletilmesine katkıda bulunuyoruz. Continental olarak, 2015 yılına kadar, dünya çapındaki otomobil üreticilerine yaklaşık 2,2 milyon acil fren sistemi sağlamayı planlıyoruz'' açıklamasını yaptı.

Elmar Degenhart, otomobillerdeki akıllı ağ bağlantıları konusuna da değinerek, şunları ifade etti:
''Otomotiv sektörüyle telekomünikasyon çözümlerinin arasındaki güçlü bağlantıya verilebilecek en iyi örnek, otomobil anahtarının şifreli bir veri paketi halinde kişinin cep telefonuna yüklenebilmesi. Bu cep telefonu anahtar, araca erişim sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sürücü araca girdikten sonra motoru da çalıştırabiliyor. Dijital anahtar ayrıca, taşıtın kişiselleştirilmesinde sürücüye yardımcı da oluyor. 'Sürüşünüzü Basitleştirin' konseptimiz daha şimdiden bir taşıtı sürücüsüne uyarlamayı nasıl kolay bir hale getirdiğini kanıtlamış durumda. Bu konseptin kapsamı sürücünün ileride kiraladığı bir otomobilde de kullanabileceği şekilde genişletilecek.''


www.ihlassondakika.com

25 Eylül 2011 Pazar

Twitter' da Takip Ettiğiniz Kullanıcılar Sizi Takip Ediyor mu ?

Twitter' da takip etmenize rağmen sizi takip etmeyen kullanıcıları öğrenmek istiyorsanız "Friend or Follow" servisinden yararlanabilirsiniz.




     Şunu peşin olarak belirtelim ki Twitter, kullanıcıların birbirini karşılıklı olarak takip etmesini gerektiren bir platform değil. Başka bir deyişle, yazdıklarını beğendiğiniz bir kullanıcıyı takip ediyorsanız yalnızca onun paylaştıklarıyla ilgilenin. Siz bir kullanıcının Tweet'lerinden hoşlanıyor ve faydalanıyorsanız o da sizinkileri beğenmek ve sizi takip etmek zorunda değildir. Aynı durum sizi için de geçerli. Sizi takip eden kullanıcıları nezaketen takip edebilirsiniz ancak böyle bir zorunluluğunuz kesinlikle yok. Yine de birçok kullanıcı takip ettiği herkesin kendisini  takip etmesini bekliyor. Siz de "karşılıklı takip" gerekliliğine inananlardansanız ve listenizde  olup sizi takip etmeyenleri tespit etmek isterseniz bu konudaki en güvenilir servisi kullanabilirsiniz.


01-) Takipçi listenizi analiz etmek için Twitter kullanıcı adınızın yanında şifrenizi de isteyen hiçbir servisi ciddiye almayın çünkü yalnızca kullanıcı adınızı yazarak takipçilerinizden hangilerinin sizi takip ettiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için http://www.friendorfollow.com adresine gitmeniz yeterli.


02-) "Friend or Follow" servisinin ana sayfasındaki kutucuğa Twitter kullanıcı adınızı yazın ve "Submit" butonuna basın. Sayfada da belirtildiği gibi eğer takip ettiğiniz ve sizi takip eden kullanıcıların listesi biraz kabarıksa işlemi çok çabuk sonuçlanmayacaktır.



03-) Analiz bittiğinde sizin takip ettiğiniz ancak sizi takip etmeyen kullanıcıların Twitter profil resimleriyle birlikte listesini göreceksiniz. İstediğiniz kullanıcının profiline geçerek takip etmekten vazgeçerbilir ya da takibi iptal edip yeniden takip ederek onu takip ettiğinizi hatırlatabilirsiniz.


04-) Friend or Follow servisinin sunduğu bir diğer özellik ise sizi takip etmeyen kullanıcılara sitem içerikli bir Tweet gönderebilme fonksiyonu. "I'm following these (xxx) people, but they're not following me back" mesajının sonundaki "tweet this" bağlantısıyla bu listeyi Twitter hesabınıza taşıyabilirsiniz.


Not : Yukarıdaki bilgileri PCWORLD.COM.TR dergisinden aktarılmıştır.